Fietsvakantie

Quechua MH500 lichtgewicht camping stoel voor fietsvakantie

Tijdens onze fietsvakantie van vier maanden hadden we de Quechua MH500 lichtgewicht campingstoel van Decathlon mee. Net als iedereen die weleens op fietsvakantie gaat, zaten we voor vertrek met het dilemma: neem je een eigen campingstoel mee of niet?

We houden van een beetje comfort, en om 16 weken op de grond te zitten gaat ons iets te ver. De eerste stoeltjes die we zagen waren de geweldige stoelen, maar ook prijzige lichtgewicht stoeltjes van Helinox.

Een nadere zoektocht bracht ons bij de Quechua MH500. De Decathlon Lowchair MH500 weegt slechts 1,1 kilo en is een stuk betaalbaarder. Hier vind je alle specificaties.

Een echte lichtgewicht campingstoel

Eerst kopen we 1 exemplaar om te testen. De stoel kan maximaal 110 kilo dragen. Dit weegt Elwin niet, maar we wilden toch zeker weten of dit een geschikte stoel zou zijn.

De Decathlon lichtgewicht stoel was binnen 45 seconden opgezet. Alle onderdelen van het frame zitten met elastiek aan elkaar vast, dus je kunt niet iets vergeten of kwijtraken. De Quechua MH500 stoel zat heerlijk, was voldoende ruim en stevig.

Het enige nadeel zijn de pootjes die voortdurend wegzakken in de zachte grond. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen, we hebben een waterdicht picknickkleed aangeschaft voor onder de stoelen, waardoor de pootjes niet meer wegzakken in de grond en waar we bij het koken onze spullen op kunnen leggen.

Deze combinatie werkt perfect. Onlangs heeft Decathlon voor deze stoel ook een stabiliteitsmat aan het assortiment toegevoegd.

Een paar weken later kochten we een tweede exemplaar en een lage vouwtafel voor op de camping.

Quechua MH500
Huiskamer met vloerkleed en tafel

Huiskamer

Inmiddels hebben we de stoelen 16 weken achter elkaar gebruikt en ze zijn nog altijd in perfecte staat. De meegeleverde tas om de stoel op te bergen is prettig in gebruik.

Op campings kwamen regelmatig mede-kampeerders langsgelopen die ons complimenten gaven over de inrichting van onze “huiskamer’’. Ook werd ons regelmatig gevraagd waar we de spullen hadden gekocht. 

Tijdens lunchmomenten op afgelegen plekken kwam de lichtgewicht camping stoel ook goed van pas en creëerde we in een paar seconden de perfecte lunchplek.

Quechua MH500 lichtgewicht campingstoel
Lunch onderweg

Eindconclusie

Dus mocht je twijfelen over de aanschaf van de Quechua MH500 lichtgewicht campingstoel bij Decathlon, dit is wat ons betreft zeker niet nodig. Deze lichtgewicht campingstoel en aanverwante producten zijn zonder twijfel een goede toevoeging op je fietsvakantie paklijst.

Ben je benieuwd naar de tent op de foto’s? Bekijk dan onze Forclaz mt900 decathlon lichtgewicht tent review.

error: Kopiëren is uitgeschakeld