Fietsen in AndalusiëSpanje

Via verde de Molinos del Agua

Via verde de Molinos del Agua is een fietspad van 33 kilometer. Vroeger was dit een mijnspoorlijn en nu fiets je heerlijk door de groene omgeving van provincie Huelva. In dit artikel delen we onze fietservaring, foto’s, route en parking.

Door op onderstaande onderwerpen te klikken kom je direct bij informatie over:

Route

Net boven de stad Huelva, tussen San Juan del Puerto en Valverde del Camino ligt via verde Molinos del Agua. Deze via verde van 33 kilometer laat je fietsen in het zuidwesten van Andalusië.

Via verde de Molinos del Agua fietsen

Via verde Molinos del Agua neemt je mee over een smalspoor richting een pyrietgordel. De eerste 10 kilometer vanuit Valverde del Camino zijn geasfalteerd. Daarna gaat het fietspad verder over grind door een stukje niemandsland. Laat je verrassen door de groene natuur die het oude spoor omringt en snuif de geur van eucalyptus op.

Net voor ons bezoek had het behoorlijk geregend waardoor de ondergrond van het fietspad op sommige stukken twijfelachtig was. Onder de indruk van de mijngeschiedenis verbonden aan de provincie Huelva en de rol die buitenlandse bedrijven hierin speelden, klimmen we langzaam terug naar onze startpunt. 

Wil je meer weten over de geschiedenis van het spoor, over de omgeving en de bijzonderheden van via verde de Molinos del Agua? In Fietsen als een trein over oude spoorlijnen in Zuid-Spanje” staan twintig via verdes centraal. 

Het boek is gratis te lezen met Kobo Plus of te koop via bol. Klik voor een inkijkexemplaar hier.

Parkings

De volgende parking kan gebruikt worden om via verde de Molinos del Agua te fietsen. Klik op de coördinaten om de locatie te openen in Google Maps. Ben je een camperaar en heb je de app van Park4Night of Campercontact? Door te klikken op de link open je de parking direct in de app.

Area autocaravanas Valverde del Camino
Ctra. Zalamea, 22,
21600 Valverde del Camino
Huelva, Spanje
GPS: 37.581236 -6.751610
Link naar Campercontact sitecode 6670
Link naar Park4night
Details: de auto parking en camperplaats liggen 1 kilometer van de via verde.

Campings

Helaas bevinden zich geen campings in de buurt van via verde de Molinos del Agua, waarvandaan de fietsroute eenvoudig bereikbaar is.

Hotels en andere accommodaties

De volgende hotels en accommodaties liggen in de buurt van via verde de Molinos del Agua:

Foto’s

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dit zijn een aantal foto’s van via verde de Molinos del Agua:

Andere via verdes en tips

error: Kopiëren is uitgeschakeld