Over ons

Fietsperspectief.nl is een initiatief van Caroline Jongejan en Elwin Croeze. Sinds 2019 zijn wij op reis in Europa met als doel de mooiste fietsroutes te verkennen.

25.000 fietskilometers in Europa

Onze kilometerteller staat inmiddels op 25.000. We hebben meer dan 150 vlakke fietsroutes ontdekt in onder andere Spanje, Frankrijk, België, Italië en Portugal. Naast dagtochten hebben we onze eigen Tour de France gereden: een fietsvakantie van 20 weken en 5500 kilometer in Frankrijk, zwaarbepakt op “gewone” fietsen.

Iedereen op de fiets

Met deze website willen we recreatieve fietsers helpen om hun weg te vinden naar Europese fietspaden zoals Vias Verdes, Voies Vertes, RAVel routes, Ecopistas, Radwegen en Pista Ciclabiles. Dit zijn vlakke fietsroutes geschikt voor alle niveaus.

Elke route op deze website hebben we zelf gefietst. Naast onze fietservaringen, routes, foto’s en tips, vind je ook strategisch gelegen parkings, campings, camperplaatsen en andere accommodaties bij iedere route. 

Door deze informatie te bundelen maken we fietsen in het Europa concreet en besparen we iedereen die op vakantie een dag wil fietsen een hoop uitzoekwerk.

Fietsen wordt leuker, als je weet wat je ziet

Soms gaan we nog een stapje verder. Ons motto is: “fietsen wordt leuker, als je weet wat je ziet”. Bij het verkennen van Vias Verdes in het onbekende binnenland van Spanje stapelden onze vragen zich sneller op dan de afgelegde kilometers. Daarom hebben we “Fietsen als een trein, over oude spoorlijnen in Zuid-Spanje” geschreven. In dit boek gidsen we je over twintig Vias Verdes.

Hulp

Ten slotte, heeft Fietsperspectief je geholpen bij het maken of voorbereiden van een fietstocht? We besteden een hoop tijd aan het maken en onderhouden van de site.

Je kunt ons helpen door ons boek aan te schaffen of door via onze links op de website accommodaties te boeken of andere producten te kopen. Op deze manier krijgen wij een kleine vergoeding, zonder dat het jou extra kost.

Mocht je vragen, opmerkingen of suggesties hebben, stuur een e-mail naar info@fietsperspectief.nl.

Veel lees en fietsplezier!

Caroline en Elwin 

fietsperspectief.nl
error: Kopiëren is uitgeschakeld