Fietsen als een trein: een boek over Vias Verdes in Spanje

In “Fietsen als een trein, over oude spoorlijnen in Zuid-Spanje” staan twintig Vias Verdes centraal. Op deze pagina vind je meer informatie over het boek, waar het verkrijgbaar is en een link naar het inkijkexemplaar.

Volg het spoor over de mooiste boogbruggen, door eindeloze tunnels en laat je in traag tempo meevoeren door de betoverende Spaanse natuur. Vias Verdes maken het mogelijk om te fietsen op de meest bijzondere afgelegen locaties, waarbij het verlaten spoor als leidraad fungeert. Het geleidelijk stijgend treinspoor is als het ware de gids waarmee je Spanje verkent.

Al 155 andere lezers gingen je voor!

Vias Verdes in de hoofdrol

Vanaf het moment dat we het Via Verde concept leren kennen, ontstaan veel vragen. In de eerste plaats is het onduidelijk wat we kunnen verwachten van vias verdes. Welke oude spoorlijnen zijn het mooist? Waar kunnen we parkeren? En welke kant fietsen we op?

Ten tweede is het binnenland van Spanje onbekend terrein. Op de fiets in de regio’s Andalusië, Castilië-La Mancha, Extremadura, MurciaValencia hebben we geen idee wat we zien en welke landschappen we doorkruisen.

Daarnaast verwijzen de restanten van de spoorweginfrastructuur naar andere tijden. Een tijdperk waarin de industriële revolutie zorgde voor een volledige metamorfose van de westerse wereld. Het is onmogelijk om te fietsen over oude spoorlijnen zonder ons af te vragen wat zich hier vroeger heeft afgespeeld.

Kortom, we zijn op zoek naar een hoop antwoorden.

Vanuit enthousiasme en om andere fietsers te helpen en te inspireren is na maanden uitzoekwerk “Fietsen als een trein, over oude spoorlijnen in Zuid-Spanje’’ ons antwoord. Trekkend van spoorlijn naar spoorlijn gidsen we je in 250 pagina’s over twintig Vias Verdes.

Ontdek in dit boek:

  • 20 Vias Verdes in Andalusië, Castilië-La Mancha, Extremadura, Murcia en Valencia;
  • Welke Vias Verdes het meest spectaculair zijn;
  • De geschiedenis van elk spoortraject;
  • Hoe het werkelijk is om de verlaten spoorlijnen te bezoeken;
  • Toelichtingen bij de mooiste bezienswaardigheden en bijzonderheden die je onderweg tegenkomt;
  • Waar je het beste kunt parkeren;
  • In elk hoofdstuk staat de verkenning van een via verde centraal.

Waar verkrijgbaar?

Fietsen als een trein, over oude spoorlijnen in Zuid-Spanje” is verkrijgbaar als e-book en gratis te lezen met Kobo Plus of te koop bij bol.

Een e-reader is niet noodzakelijk. Het boek kan ook gelezen worden op je smartphone, tablet, laptop en desktop en is in elk land verkrijgbaar.

De gebruiksvriendelijkheid van Rakuten Kobo / bol. is zeer hoog. Je kunt het boek direct openen in je browser. Ook is het mogelijk om de gratis app te downloaden en het boek offline te lezen.

Inkijkexemplaar

Wil je een aantal pagina’s lezen? Ga dan naar https://www.kobo.com/ebook/fietsen-als-een-trein en klik op: Nu preview bekijken.

In de media

– Kampeerauto 2024 nummer 2, pagina 22 t/m 26. Klik hier om naar het artikel te gaan.
– Spanjevandaag 24 augustus 2023. Klik hier om naar het artikel te gaan. 

Boekspecificaties

Titel: Fietsen als een trein over oude spoorlijnen in Zuid-Spanje
Auteur: Elwin Croeze
Aantal woorden: 58.000
Aantal bladzijden: 250
Gemiddelde leestijd: 4 tot 5 uur
Preview: website Kobo en bol.
ISBN nummer: 9789090375410

Alle gebruikte parkings (GPS coördinaten en links naar camperapps) zijn in het boek opgenomen. Foto’s van de reis staan hier.

Rondreis 20 Vias Verdes

fietsen als een trein boek fietsen in spanje
error: Kopiëren is uitgeschakeld