Fietsen in ValenciaSpanje

Via verde de Alcoy

Ga je de uitdaging aan? Via verde de Alcoy is gelegen naast de stad Alcoy en is slechts 10 kilometer lang, toch wordt 180 meter geklommen. In deze blog delen we onze ervaring, parking, route en foto’s.

Door op onderstaande onderwerpen te klikken kom je direct bij informatie over:

De route

Via verde de Alcoy ligt verstopt tussen hoge bergen bij Alcoy. Deze stad in de regio Valencia was het eindpunt van het spoortraject tussen Alcoy en Agost.

Via verde de Alcoy fietsen

Geholpen door meerdere spoortunnels en spoorviaducten klim je gestaag omhoog. De bijnaam van via verde de Alcoy is niet voor niks de “cholesterol route“. Het gemiddelde stijgingspercentage gedurende 10 kilometer is 2.25 procent. Gelukkig zijn de laatste tunnels met een lengte van 900 en 1013 meter heerlijk verkoelend.

Is het de moeite waard om deze korte via verde te bezoeken? Op deze vraag proberen we tijdens het fietsen antwoord te geven.

Wil je meer weten over de geschiedenis van het spoor, over de omgeving en de bijzonderheden van via verde de Alcoy? In Fietsen als een trein over oude spoorlijnen in Zuid-Spanje” staan twintig via verdes centraal. 

Het boek is gratis te lezen met Kobo Plus of te koop via bol. Klik voor een inkijkexemplaar hier.

Parkings

De volgende parking kan gebruikt worden om via verde de Alcoy te fietsen. Klik op de coördinaten om de locatie te openen in Google Maps. Ben je een camperaar en heb je de app van Park4Night of Campercontact? Door te klikken op de link open je de parking direct in de app.

Aparcamiento via verde de Alcoy
03802 Alcoy
Alicante, Spanje
GPS: 38.686732, -0.494826
Link naar Campercontact sitecode 74393
Link naar Park4night
Details: onverharde parkeerplaats direct aan de via verde, overnachting met camper mogelijk, geen faciliteiten.

Campings

Helaas bevinden zich geen campings in de buurt van via verde de Alcoy, waarvandaan de fietsroute eenvoudig bereikbaar is.

Hotels en andere accommodaties

De volgende hotels en accommodaties liggen in de buurt van de via verde:
N.t.b.

Foto’s

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dit zijn een aantal foto’s van via verde de Alcoy:

Andere via verdes en tips

Laatste update: 26 maart 2024

error: Kopiëren is uitgeschakeld