Fietsen in ExtremaduraSpanje

Via verde Ruta de la Plata

Via verde Ruta de la Plata is naast een oude spoorlijn, ook onderdeel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Rijdend over Ruta de la Plata fiets je over een eeuwenoud pad. In dit artikel bespreken we het gedeelte tussen Bejar en Casas del Monte.

Door op onderstaande onderwerpen te klikken kom je direct bij informatie over:

Route

Via verde Ruta de la Plata ligt op de restanten van de spoorlijn tussen Plasencia en Astorga. De via verde laat je fietsen door de Extremadura tussen de steden Bejar en Plasencia. Voorproefje? Bekijk deze promotievideo

Via verde Ruta de la Plata fietsen

We kiezen om te parkeren bij het oude treinstation van Baños de Montemayor zodat we twee kanten op kunnen fietsen: richting Casas del Monte en richting Béjar.

Meteen na aankomst fietsen we naar Casas del Monte. Op de terugweg maken we 400 hoogtemeters in 20 kilometer. Vias verdes zijn geleidelijk stijgende fietspaden. Maar omhoog fietsend op via verde Ruta de la Plata beginnen wij ons af te vragen of geleidelijk niet juist het probleem is.

Twee uur non-stop klimmen is niet voor iedereen weggelegd. Terwijl onze benen branden, krijgen we geen moment rust. Het betoverende uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Sierra de Gredos maakt een hoop goed.

Bergen doorkruisen

De volgende dag gaan we richting de stad Béjar. We fietsen een stuk dicht naast de Ruta de la Plata autosnelweg (A66). Deze ligt hier, net als de eeuwenoude wandelroute en het spoortraject, omdat dit nog altijd de beste plek is om de ruige bergen te doorkruisen. 

Wil je meer weten over de geschiedenis van het spoor, over de omgeving en de bijzonderheden van via verde Ruta de la Plata? In Fietsen als een trein over oude spoorlijnen in Zuid-Spanje staan twintig via verdes centraal. 

Het boek is gratis te lezen met Kobo Plus of te koop via bol. Klik voor een preview hier.

Parkings

De volgende parking kan gebruikt worden om via verde Ruta de la Plata te fietsen. Klik op de coördinaten om de locatie te openen in Google Maps. Ben je een camperaar en heb je de app van Park4Night of Campercontact? Door te klikken op de link open je de parking direct in de app.

Antigua Estación Ferrocarril
10750 Baños de Montemayor
Cáceres, Spanje
GPS: 40.308155, -5.858876
Link naar Campercontact sitecode 94606
Link naar Park4night
Details: de parking ligt direct aan de via verde de la Plata. De parkeerplaats is niet heel groot, dus vermijd drukke dagen. Overnachten met een camper is mogelijk

Camping

Camping El Pinajarro in Hervas ligt op 2 kilometer afstand van de via verde Ruta de la Plata. De camping beschikt over diverse huuraccommodaties en is geopend van april t/m september. We hebben deze camping niet bezocht. Ga voor meer informatie naar de website van ACSI Eurocampings El Pinajarro.

Hotels en andere accommodaties

De volgende hotels en accommodaties liggen in de buurt van via verde Ruta de la Plata:

Foto’s

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dit zijn een aantal foto’s van via verde Ruta de la Plata:

Andere via verdes en tips

error: Kopiëren is uitgeschakeld