Fietsen in Castilië-La ManchaSpanje

Via verde Baeza-Utiel Reolid-Segura

Via verde Baeza-Utiel Reolid-Segura is recent opgeleverd en voert de fietser mee door het afgelegen binnenland van Spanje. Het fietspad gaat door een groene vallei tussen twee bergketens en ligt aan de rand van een Unesco natuurpark.

Door op onderstaande onderwerpen te klikken kom je direct bij informatie over:

Route

Via verde Baeza-Utiel Reolid-Segura gaat over de regiogrens tussen Andalusië en Castilië-La Mancha. De route tussen Reolid en Arroyo del Ojanco is 46 kilometer. Het gedeelte tussen Reolid en de regiogrens staat niet op onderstaande routekaart.

Via verde Baeza-Utiel Reolid-Segura fietsen

Deze via verde ligt op de restanten van een van de meest ambitieuze spoortrajecten van Spanje. Onderweg passeer je meerdere verlaten treinstations waar nog altijd imposante stationsgebouwen staan. Stop bij een van de picknickplekken in de provincie Jaén en maak gebruik van buitenfitness apparatuur.

De autonome regio’s Andalusië en Castilië-La Mancha zorgen op hun eigen manier voor deze via verde. Dit creëert onduidelijkheid bij het fietsen. Volgens statistieken trekt deze via verde 87 fietsers per maand. Dit zijn slechts drie fietsers per dag. Zonde, want via verde Baeza-Utiel Reolid-Segura is volgens ons zeker een bezoek waard. 

Wil je meer weten over de geschiedenis van het spoor, over de omgeving en de bijzonderheden van via verde Baeza-Utiel Reolid-Segura? In Fietsen als een trein over oude spoorlijnen in Zuid-Spanje” staan twintig via verdes centraal. 

Het boek is gratis te lezen met Kobo Plus of te koop via bol. Klik voor een preview hier.

Parkings

De volgende parkings  kunnen gebruikt worden om via verde Baeza-Utiel Reolid-Segura te fietsen. Klik op de coördinaten om de locatie te openen in Google Maps. Ben je een camperaar en heb je de app van Park4Night of Campercontact? Door te klikken op de link open je de parking direct in de app.

Antigua estación de via verde en Reolid
Estación de tren
Reolid, Albacete, Spanje
GPS: 38.627441, -2.569877

Estacion Génave
23392 Génave
Jaén, Spanje
GPS: 38.442231, -2.739833
Link naar Park4Night

Alternatieve camperplaats
Área de autocaravanas de Génave
23392 Génave
Jaén, Spanje
GPS: 38.430096, -2.738717
Campercontact sitecode 103478
Details: via verde ligt 80 hoogtemeters lager.

Campings

Helaas bevinden zich geen campings in de buurt van via verde Baeza-Utiel Reolid-Segura, waarvandaan de fietsroute eenvoudig bereikbaar is.

Hotels en andere accommodaties

De volgende hotels en accommodaties liggen in de buurt van via verde Baeza-Utiel Reolid-Segura:

Foto’s

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dit zijn een aantal foto’s van via verde Baeza-Utiel Reolid-Segura:

Andere via verdes en tips

error: Kopiëren is uitgeschakeld