Fietsen in AndalusiëSpanje

Via verde de la Sierra Norte de Sevilla

Via verde de la Sierra Norte de Sevilla is een autovrij fietspad van 19 kilometer in de regio Andalusië. Het pad ligt in een natuurpark in de Sierra Morena. In deze blog delen we onze ervaring, parking, route, camping en foto’s.

Door op onderstaande onderwerpen te klikken kom je direct bij informatie over:

De route

Via verde de la Sierra Norte de Sevilla (ook bekend als via verde Sierra Morena de Sevilla) laat je fietsen in Andalusië. Het begin- en eindpunt van het spoor uit 1895 liggen slechts een paar kilometer van elkaar vandaan. Toch is de lengte van het traject 19 kilometer.

Via verde de la Sierra Norte de Sevilla fietsen

Als de stoomtrein hier vroeger omhoog tufte, moet het ons toch ook lukken? Op via verde de la Sierra Norte de Sevilla moet flink geklommen worden.

Ondanks de hulp van hoge spoortaluds, ingegraven heuvelwanden, viaducten en een spoortunnel, vinden we 238 meter stijgen, in 15 kilometer bij een tropische temperatuur, behoorlijk zwaar. Gelukkig worden we tijdens het trappen afgeleid door zwarte Iberico varkens en is de klim geasfalteerd. 

Klaar met fietsen? Wandel dan vanaf de parking naar de kraters van de Cerro del Hierro mijn.

Wil je meer weten over de geschiedenis van het spoor, over de omgeving en de bijzonderheden van via verde de la Sierra Norte de Sevilla? In Fietsen als een trein over oude spoorlijnen in Zuid-Spanje” staan twintig via verdes centraal. 

Het boek is gratis te lezen met Kobo Plus of te koop via bol. Klik voor een inkijkexemplaar hier.

Parkings

De volgende parking kan gebruikt worden om via verde de la Sierra Norte de Sevilla te fietsen. Klik op de coördinaten om de locatie te openen in Google Maps. Ben je een camperaar en heb je de app van Park4Night of Campercontact? Door te klikken op de link open je de parking direct in de app.

Parkeerplaats Cerro del Hierro
C. Cerro del Hierro B, 25,
41389 San Nicolas del Puerto
GPS: 37.9556, -5.6247
Link naar Park4night
Details: onverharde grote parking direct bij het eindpunt van verde de la Sierra Norte de Sevilla. Overnachten met een camper is formeel verboden door de ligging in het nationaal park. Overnachten kan wel in het dorp. Op deze locatie is fietsverhuur.

Campings

Vanaf camping La Fundición kun je eenvoudig via verde Sierra Morena de Sevilla fietsen. Alle faciliteiten waren in orde en de eigenaar was behulpzaam. Ga voor meer informatie naar de website van ACSI Eurocampings La Fundición.

Hotels en andere accommodaties

De volgende hotels en accommodaties liggen in de buurt van via verde de la Sierra Norte de Sevilla:
N.t.b.

Foto’s

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dit zijn een aantal foto’s van via verde de la Sierra Norte de Sevilla:

Andere via verdes en tips

error: Kopiëren is uitgeschakeld