Fietsen in ExtremaduraSpanje

Via verde de Monfragüe

Via verde de Monfragüe is een fantastische manier om het Nationaal Park Monfragüe per fiets te ontdekken. Op weg naar het zuiden over de A66 snelweg kan je deze prachtige via verde meepakken. In dit artikel delen wij onze fietservaring, parkeerplaats en foto’s van via verde Monfragüe.

Door op onderstaande onderwerpen te klikken kom je direct bij informatie over:

Route

Op slechts een kwartier rijden van de middeleeuwse stad Plasencia ligt via verde de Monfragüe. Deze via verde van 17 kilometer laat je fietsen aan de rand van Nationaal Park Monfragüe.

Onze fietservaring

Parkeer je voertuig en stap op de fiets. Een eenvoudigere manier om de natuur van regio Extremadura te ervaren is er niet. Via verde de Monfragüe hebben we bezocht in de winter. De sprookjesachtige dehesas waren gevuld met groen gras. Dit fietspad stijgt niet geleidelijk. Daarom moesten we al onze versnellingen gebruiken op deze via verde. Bij deze ben je gewaarschuwd.

Wil je meer weten over de geschiedenis van het spoor, over de omgeving en de bijzonderheden van via verde de Monfragüe? In Fietsen als een trein over oude spoorlijnen in Zuid-Spanje” staan twintig via verdes centraal. 

Het boek is gratis te lezen met Kobo Plus of te koop via bol. Klik voor een preview hier.

Parkings

De volgende parking kan gebruikt worden om via verde de Monfragüe te fietsen. Klik op de coördinaten om de locatie te openen in Google Maps. Ben je een camperaar en heb je de app van Park4Night of Campercontact? Door te klikken op de link open je de parking direct in de app.

EX-208, Km 8,5
10680 Malpartida de Plasencia
Cáceres, Spanje
GPS: 39.947244, -6.086393
Link naar Park4night
Details: parking direct aan de start van de via verde.

Campings

Camping Monfrague ligt op een steenworp afstand van via verde Monfragüe en is het gehele jaar geopend. Ga voor meer informatie naar de website van ACSI Eurocampings Monfraque.

Met de CampingCard ACSI kampeer je hier slechts voor 19 euro per nacht in het laagseizoen. De kaart geeft tot wel 60% korting in het voor- en naseizoen. Bestel de kaart direct in de ACSI Webshop.

Hotels en andere accommodaties

De volgende hotels en accommodaties liggen in de buurt van via verde de Monfragüe:
N.t.b.

Foto’s

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dit zijn een aantal foto’s van via verde de Monfragüe:

Andere via verdes en tips

Een gedachte over “Via verde de Monfragüe

Reacties zijn gesloten.

error: Kopiëren is uitgeschakeld