Fietsen in ValenciaSpanje

Via verde del Maigmó

Via verde del Maigmó is omgeven door palmbomen, bloesemgaarden, biedt uitzicht op zee en ligt op slechts 18 kilometer van de stad Alicante. In deze blog delen we onze ervaring, route en foto’s van via verde del maigmo.

Door op de onderstaande onderwerpen te klikken kom je direct bij informatie over:

Route

Via verde del Maigmó ligt in de regio Valencia nabij het dorp Agost. Het oude spoor waarover nooit een trein heeft gereden, leidt je vanuit de Costa Blanca in de richting van de stad Alcoy.

Via verde del Maigmo fietsen

Op via verde del Maigmó klim je van 220 meter naar 610 meter hoogte in slechts 22 kilometer. Om de work-out te verzwaren is de ondergrond van het fietspad onverhard. Gelukkig zorgen de spoorviaducten en vele lange tunnels voor een geleidelijk stijgend traject door dit bergachtige gebied. Onderweg werden we verrast door pikdonkere spoortunnels.

Wil je meer weten over de geschiedenis van het spoor, over de omgeving en de bijzonderheden van via verde del Maigmó? In Fietsen als een trein over oude spoorlijnen in Zuid-Spanje” staan twintig via verdes centraal. 

Het boek is gratis te lezen met Kobo Plus of te koop via bol. Klik voor een preview hier.

Parking

Onderstaande parking kan je gebruiken om via verde del Maigmo te fietsen. Klik op de coördinaten om de locatie te openen in Google Maps. Ben je een camperaar en heb je de app van Park4Night of Campercontact? Door te klikken op de link open je de parking direct in de app.

Aparcamiento Vía Verde Agost
Partida Sol del Camp 62
03698 Agost
Alicante, Spanje
GPS: 38.431865, -0.641908
Link naar Park4night
Details: ruime picknick parking direct aan via verde del Maigmo. Overnachten met een camper is mogelijk.

Campings

In de direct omgeving van via verde del Maigmo bevinden zich geen campings. De dichtstbijzijnde campings liggen in Alicante (o.a. Camping El Jardin | ACSI (eurocampings.nl)

Hotels en andere accommodaties

De volgende accommodatie ligt in de buurt van de via verde:
Apartamentos Rurales La Fàbrica, Agost – (booking.com)

Foto’s

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dit zijn een aantal foto’s van via verde del Maigmo:

Andere via verdes en tips

error: Kopiëren is uitgeschakeld