Fietsen in AndalusiëSpanje

Via verde Guadix-Almendricos Baza-Valle del Almanzora

Via verde Guadix-Almendricos Baza-Valle del Almanzora ook bekend als via verde Almanzora ligt in een behoorlijke uithoek van Spanje en is wederom niet een fietspad waar je zomaar langs komt. Kortom, je moet een beetje moeite doen om hier te kunnen fietsen. In dit artikel delen wij onze ervaring, parkings, camping en foto’s. 

We hebben deze via verde bezocht. Door te klikken op de onderstaande onderwerpen kom je direct bij informatie over:

Route

Via verde Almanzora ligt in het oosten van de regio Andalusië, zo’n 100 kilometer noordelijk van de stad Almeria. De fietsroute van 98 kilometer wordt omgeven door prachtige wit gekalkte bergdorpjes. In het landschap zijn veel sporen van de geschiedenis zichtbaar, zoals de restanten van oude kabelbanen

Via verde Guadix-Almendricos Baza-Valle del Almanzora fietsen

Tijdens het fietsen van deze via verde vallen onze monden regelmatig open van verbazing. De bijzondere landschappen die we doorkruisen hebben we nooit eerder gezien. Het fietspad kronkelt door een halfwoestijn en door de Almanzora vallei, waar altijd een stevige bergwind staat. Deze wind is niet prettig voor fietsers, maar wel nuttig voor het drogen van serranoham. Een specialiteit uit het dorpje Serón, dat het oude spoor vanzelf passeert.

Wil je meer weten over de geschiedenis van het spoor, over de omgeving en de bijzonderheden van via verde Guadix-Almendricos Baza-Valle del Almanzora? InFietsen als een trein over oude spoorlijnen in Zuid-Spanje” staan twintig via verdes centraal.

Het boek is gratis te lezen met Kobo Plus of te koop via bol. Klik voor een preview hier.

Parkings

Hier volgen een aantal parkings die je kan gebruiken om via verde del Almanzora te fietsen. Klik op de coördinaten om de locatie te openen in Google Maps. Ben je een camperaar en heb je de app van Park4Night of Campercontact? Door te klikken op de link open je de parking direct in de app.

Links- of rechtsaf vanaf de parkeerplaats? Welke etappes zijn het mooist? We fietsen meerdere etappes tussen Baza en Fines en delen deze informatie in het e-book

Nabij Estacion El Hijate
04899 Alcontar
Almería, Spanje
GPS: 37.383321, -2.591869
Link naar Park4night
Details: parking ligt direct aan de via verde Almanzora. Het fietspad is verderop toegankelijk. Aanrijden vanaf de A334 rechts afslaan bij het dorp El Hijate, geen formele parking, onverhard terrein. Overnachting met een camper is mogelijk.

Antigua Estacion de Serón
s/n, 04899 Serón
Almería, Spanje
GPS: 37.351813, -2.518626
Link naar Park4night
Details: direct aan de via verde. Eigenlijk is dit de parkeerplaats van het restaurant. Het is niet ruim, dus vermijd bezoek in het weekend.

Estacion Tijola
AL-9028, 2
04887 Tíjola, Almería, Spanje
GPS: 37.354318, -2.440928
Link naar Park4night
Details: parking rechts van de bar die gevestigd is in het stationsgebouw van Tijola, direct aan de via verde del Almanzora. Faciliteiten voor campers in Tijola, campercontact sitecode 26545.

Campings

Camping las Menas ligt in het voormalig mijndorp Las Menas op ruim 1500 meter hoogte. De via verde ligt 14 kilometer verderop en is het best te bereiken met de auto. De camping zou het hele jaar geopend moeten zijn maar controleer vooraf de openingstijden. Ga voor meer informatie naar de website van ACSI eurocampings Las Menas

Hotels en andere accommodaties

De volgende accommodaties liggen in de buurt van de via verde:
N.t.b.

Foto’s via verde Almanzora

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dit zijn een aantal foto’s van via verde del Almanzora:

Andere Vias Verdes en tips

error: Kopiëren is uitgeschakeld