Fietsen aan de Atlantische kustFrankrijk

Fietsen op Quiberon? Ontdek het eiland met deze fietsroute

Wil je fietsen op Quiberon en zoek je een fietsroute? In deze blog delen we onze fietservaring, foto’s, camping, camperplaats en parking voor een rondje fietsen van 27 km op Quiberon.

Door op onderstaande onderwerpen te klikken kom je direct bij informatie over:

Het schiereiland Quiberon

Quiberon is een schiereiland in Zuid-Bretagne met een oppervlakte van slechts 8.83 km2. Deze vakantiebestemming, in de buurt van Vannes en Carnac, ligt 1000 kilometer van Utrecht. Het schiereiland is alleen in het noorden verbonden met het vasteland. Derhalve heeft Quiberon 30 kilometer aan kust. Vanzelfsprekend hopen we op zeezicht tijdens het fietsen.

Route

Op Quiberon gaan we een rondje fietsen van 27 kilometer. Onze fietsroute volgt grotendeels Boucle de Quiberon. Deze route is merendeels bewegwijzerd met borden. Uiteraard is de route ook geschikt om te fietsen met een e-bike.

Fietsen op Quiberon (27 km)

We starten bij de camperplaats aan de Rue de Port Kerne. Hier is ook een parking voor auto’s. Vanaf daar gaan we tegen de klok in een rondje fietsen op Quiberon.

Al snel fietsen we langs Le Grande Plage, het gezelligste strand van Quiberon. Vervolgens gaat de route verder richting Pointe du Conguel, een uitzichtpunt. Bij Port Haliguen Quiberon verlaten we kort de zee om bij Kerbourgnec weer terug te keren.

We rijden naar het noorden van het schiereiland bij Kerhostin waar we parallel aan het spoor weer terug fietsen. Via Portiv arriveren we op het kustpad aan de westkant. 

Fietsen op Quiberon is prettig

Op het westelijk gelegen gedeelte van het Quiberon liggen diverse fietspaden. Aan de oostelijke kant rijden we over rustige autowegen. Op het eiland hangt een goede sfeer en wordt goed rekening gehouden met fietsers.

Bovendien zijn de uitzichten op de ruige zee vanaf de fiets onvergetelijk. Je rijwiel parkeren om een duik in zee te nemen kan het beste aan de oostkant. Vooral aan de westkant kan de wind goed gieren. Dus houd je stuur stevig vast.

Tot slot, het is mogelijk om vanaf Quiberon een bootovertocht te maken naar het naastgelegen eiland Belle Ile en Mer. Hier kan je ook fietsen. Helaas ziet Caro de overtocht met de veer over de ruige zee niet zitten.

Camping

Zoek je een camping op vanwaar je kunt fietsen op Quiberon. Flower Camping Le Bois d’Amour voldoet aan alle voorwaarden: het ligt op het schiereiland, dicht bij het strand, heeft een (overdekt) zwembad en heeft naast kampeerplaatsen ook diverse luxe huuraccommodaties. Kijk voor meer informatie en boekingen op de website van ACSI Eurocamping Flower Camping Le Bois d’Amour

Met de CampingCard ACSI kampeer je hier in het laagseizoen voor slechts 19 euro per nacht. 

Camperplaats

Aire de stationnement de camping-car
1 Rue de Port Kerne
56170 Quiberon
GPS: 47.491817, -3.13963

Parking

D186A
56170 Quiberon
GPS: 47.493342, -3.144037

Tips

error: Kopiëren is uitgeschakeld