Fietsen in Spanje

Fietsen in Spanje

Kun je goed fietsen in Spanje? Fietsen in Spanje kan het beste over een Via Verde. Een Via Verde is een oude spoorlijn omgebouwd tot autovrij fietspad. Het grootste voordeel van een Via Verde is dat je vlak kan fietsen in Spanje. Wij hebben 20 Vias Verdes bezocht en delen graag ons enthousiasme. 

Vlak fietsen in Spanje

De zware stoomtreinen die vroeger over de rails reden, konden niet sterk stijgen of dalen. Om te zorgen voor een vlak spoor werden tunnels, taluds en hoge viaducten gebouwd. Dankzij de hulp van deze oude spoorweginfrastructuur kun je opeens recreatief fietsen in Spanje in de meest bergachtige gebieden.

Gelukkig zijn de spoorlijnen door het ruige terrein niet kaarsrecht en fiets je al slingerend door de natuur. Na het verkennen van 150 fietsroutes in Europa durven we te beweren dat Vias Verdes Spanje tot beste fietsland maken.

Waar Via Verde fietsen in Spanje?

Fietsen over oude spoorlijnen in Spanje kan overal: Vias Verdes bestaan in allerlei soorten en maten en liggen verspreid door heel Spanje. Kies je voor fietsen in Andalusië, of ga je liever fietsen in Valencia of wordt het toch fietsen in de regio Extremadura?

Als je weet waar Via Verdes liggen, dan is er altijd wel één in de buurt. Onderaan deze pagina staat een kaart met alle Vias Verdes in Spanje van www.viasverdes.com.

Fietsen in Spanje ervaringen

‘Hier zou iedereen een keer moeten fietsen!’ Bij het verkennen van Vias Verdes vallen onze monden open van absolute verrukking doordat we fietsen door de meest imposante natuur met de mooiste vergezichten.

Helaas is de kwaliteit van sommige Vias Verdes voor ons een teleurstelling: fietsen vlak naast de snelweg, over grove stenen of door een saai landschap.

Boek over Via Verde fietsen in Spanje

Wil je een Via Verde fietsen maar weet je niet welke? Of ben je nieuwsgierig naar de mooiste Via Verde van Spanje?

In “Fietsen als een trein, over oude spoorlijnen in Zuid-Spanje” staat onze verkenning van 20 Vias Verdes centraal.

Het boek is gratis te lezen met Kobo Plus of te koop bij bol

De preview kun je lezen via: https://www.kobo.com/ebook/fietsen-als-een-trein

Via Verdes op deze website

Ben je op zoek naar parkings om Via Verdes te fietsen? Op deze website delen we informatie over tientallen Via Verdes. Bij elke Via Verde vind je onze fietservaring, parkings, foto’s en eventuele campings

De oude spoorlijnen hebben we ingedeeld in Spaanse regio’s. Kies een van de onderstaande regio’s om de Via Verdes in dit gebied te bekijken:

Nog niet helemaal overtuigt van Via Verde fietsen? Lees dan ons artikel 5 goede redenen om een Via Verde in Spanje te fietsen.

Is Spanje als vakantiebestemming te ver weg? Kijk dan eens op deze website naar onze fietservaringen in Frankrijk. Ook daar kun je fietsen over oude spoorlijnen.

Via Verde kaart Spanje

Regio’s Zuid-Spanje

Fietsen-in-Spanje

Laatste update artikel: 22-05-2024

error: Kopiëren is uitgeschakeld